Komora wędzarnicza KW-1

Komora wędzarnicza KW-1 to model przystosowany do termicznej obróbki mięs, wędlin, a także ryb na jednym wózku o szerokości 1 metra. Kompaktowa budowa urządzenia pozwala zatem na jego wykorzystanie w mniejszych zakładach mięsnych. Do największych zalet należy zaliczyć automatyczny tryb pracy z możliwością precyzyjnej regulacji takich parametrów jak między innymi temperatura, wilgotność i ilość generowanego dymu.

Nasze komory wędzarniczo-parzelnicze KW-1 mogą być zasilane na trzy sposoby – olejem opałowym, gazem ziemnym lub energią elektryczną. Daje to jeszcze większą elastyczność w doborze urządzenia do indywidualnych potrzeb każdego przedsiębiorstwa z branży spożywczo-przetwórczej. Równomierne rozprowadzanie mieszaniny gazów wewnątrz całej komory pozwala uzyskać wyroby wysokiej jakości, a do tego naturalne – bez konieczności stosowania konserwantów czy sztucznych ulepszaczy smaku.

Komory wędzarnicze w Sączowie

Komory wędzarnicze, które produkujemy w Sączowie zostały wykonane z najlepszych gatunków stali kwasoodpornej i nierdzewnej. To materiał całkowicie bezpieczny i obojętny, jeśli chodzi o procesy przetwórcze żywności. Ponadto niezwykle łatwy do utrzymania w czystości, co ma ogromne znaczenie w tej branży. Gwarantujemy, że w ten sposób uwędzone oraz parzone mięsa, wędliny, a także ryby będą wyróżniać się wyjątkowym aromatem, a także smakiem.

Jako specjaliści w zakresie produkcji maszyn i urządzeń dla przetwórstwa mięsnego, a w tym komór wędzarniczo-parzelniczych, zapewniamy pomoc w doborze urządzenia, a także jego instalacji i pierwszym uruchomieniu u państwa w firmie. Serdecznie zapraszamy do kontaktu w celu złożenia zamówienia.

Typ komory KW - 1
Rodzaj zasilania Olej opałowy Gaz ziemny Energia elektryczna
Moc palników [kW] 30 30 -
Moc elektryczna zainstalowania [kW] 4,2 4,2 30
Moc silników wentylatora [kW] 3,3 3,3 3,3
Moc grzałki dymogeneratora [kW] 0,5 0,5 0,5
Zużycie medium zasilającego (wartości max) ~2,5 l/ ~3,5 m3/h ~30 kWh/h