Kocioł warzelny KWP-350

Kocioł warzelny KWP 350 w obudowie kwadratowej przyda się do podgrzewania i gotowania wszelkich wyrobów masarskich w zakładach przetwórstwa mięsnego, a w tym wytapiania smalcu. Urządzenie jest przystosowane do pracy w zakresie temperatur 0-120 stopni Celsjusza. Pozwala na zaprogramowanie odmiennych od siebie procesów technologicznych i przystosowanie parametrów dla zróżnicowanych produktów mięsnych. Tym samym sprawdzi się w niemal wszystkich zakładach masarskich i nie tylko, co czyni go bardzo uniwersalnym urządzeniem do użytku profesjonalnego.

Konstrukcja kotła warzelnego

Kotły warzelne w Sączowie produkujemy z wysokiej jakości stali kwasoodpornej. Wszystkie elementy urządzenia zostały dokładnie opracowane pod kątem funkcjonalności, efektywności, a także wygody użytkowania. Wnętrze zostało odpowiednio wyprofilowane, aby z łatwością utrzymać je w czystości. Dodatkowo zamocowany zawór spustowy przyspiesza spuszczanie czynnika. To wszystko sprawia, że urządzenie jest przede wszystkim praktyczne, jeśli chodzi o eksploatację.

Podobnie jak komora wędzarnicza KW-1 i KW-2 kocioł ma funkcję ogrzewania elektrycznego, olejowego lub gazowego. Co więcej, zainstalowane sterowniki w zespole palnika na bieżąco kontrolują dopływ paliwa, jak również zasilania energią elektryczną. Dzięki temu obróbka przebiega w pełni automatycznie i zgodnie ze skonfigurowanym wcześniej programem, a to wpływa na efektywność całego procesu technologicznego.

Kocioł warzelny
Kocioł warzelny