Kocioł warzelny KWP-600

Zajmujemy się produkcją kotła warzelnego KWP 600 dla przemysłu przetwórstwa mięsnego. To nowoczesne urządzenie, które stanowi odpowiedź na potrzeby przedsiębiorstw z branży spożywczej. Dzięki niemu produkcja wyrobów takich jak mięsa, wędliny, ryby, a także smalec stanie się jeszcze prostsza, a procesy technologiczne efektywniejsze.

Wszystko to za sprawą przemyślanej konstrukcji, a także licznym udogodnieniom. Jednym z nich jest elektronicznie sterowany dopływ zasilania do palnika. Taka funkcja pozwala ściśle kontrolować temperaturę, w jakiej odbywa się obróbka termiczna. Co więcej, umożliwia konfigurację odmiennych programów dla różnych wyrobów mięsnych i wędliniarskich.

Na uwagę zasługuje także kształt zbiornika głównego. Jego odpowiednie zaokrąglenie przekłada się na łatwe utrzymanie wnętrza w czystości. Blachy osłonowe z zewnątrz natomiast zapewniają estetyczny wygląd urządzenia. Każdy element, jaki wykorzystaliśmy w konstrukcji kotła, został wykonany ze stali kwasoodpornej. Materiał spełnia surowe normy dotyczące wytrzymałości, a przede wszystkim standardy higieny, które są priorytetem przy produkcji i obróbce żywności.

Energooszczędny kocioł warzelny w Sączowie

Kocioł warzelny w Sączowie, który produkujemy, cechuje się doskonałą izolacją termiczną z wełny mineralnej. Materiał wypełnia wolną przestrzeń pomiędzy ściankami kotła a ścianami osłonowymi ze stali kwasoodpornej. Takie rozwiązanie ma dwie zalety. Pierwsza to straty ciepła na bardzo niskim poziomie, co przekłada się na oszczędność w zasilaniu urządzenia. Druga natomiast wiąże się z bezpieczeństwem użytkowania kotła – obudowa nie nagrzewa się nadmiernie i nie grozi poparzeniem.

Kocioł warzelny
Kocioł warzelny
Kocioł warzelny
Kocioł warzelny
Kocioł warzelny